söndag 21 juni 2015

Pastasås med entrecote och karamelliserad lök

Hejsan hoppsan från Leksand camping! Igår gjorde vi sommarlandet mellan 10-17. Jisses så slut man var efteråt. Pojkarna var supernöjda och det är ju huvudsaken. Lagom med folk, inte så mycket köer, massor att göra. Ett fett minus till gradantalet i vattnet. Det gick inte bada i, så kallt var det. Men en glad överraskning var att vi fick gratis inträde på sommarlandet några dagar eftersom vi står på campingen och har betalat ett inträde. Så idag blir det sommarlandet igen. Inte lika länge dock...

Dagens recept är på en god pastasås som är enkel att svänga ihop. Ha en fin dag, kamrater!


Pastasås med entrecote och karamelliserad lök

ca 6 port

600 g färsk pasta

500 g entrecote
5 dl grädde
3 msk oxfond
2 gula lökar
1 msk råsocker strö
0,5 msk balsamvinäger
3 dl grovriven parmesan
0,5 dl hackad färsk persilja
svartpeppar
salt

Strimla köttet och fräs i smör med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Strimla löken. Fräs mjuk i smör. Strö sedan över sockret och balsamvinägern.
Låt det karamelliseras. I med köttet och allt utom osten.
Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar.
Dra såsen från plattan och vänd ner osten. Slå den över pastan och vänd runt.
Servera med lite klippt persilja över.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar