tisdag 11 augusti 2015

Bakad potatis med romsås och kräftstjärtar

Det här är den godaste bakade potatis jag ätit på mycket länge. Den var helt perfekt bakad och tillbehören, såsen, kryddsmöret...mmm.

Idag är det min sista semesterdag. Ska njuta av den på stranden och ikväll blir det bio. Ha en fin dag, gott folk!


Bakad potatis med romsås och kräftstjärtar

2 port

2 bakpotatis
2 klickar persiljevitlökssmör
2 dl creme fracihe
1 burk röd stenbitsrom, 75 g
saft från en halv, liten citron
svartpeppar
ett gäng kräftstjärtar

Pricka bakpotatisen och in i ugnen på 225 grader i ca 1 timme, tills den är mjuk igenom.
Gör såsen under tiden genom att blanda creme fracihe, rom, citronsaft och svartpeppar.
Skär ett kryss i potatisen och pressa ihop kanterna lite så den öppnar sig.
Klicka i kryddsmöret och på med såsen. Toppa med kräftstjärtar och lite dill.
Servera med en god sallad.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar