fredag 14 augusti 2015

Kasslergratäng med ananas

Gjorde två formar av detta recept och det räckte till vår familj, Cicci och matlådor. Vi serverade ris och en god sallad till.


Kasslergratäng med ananas

ca 1 kg kassler
1 burk ananasringar 565g/350g
5 dl grädde
1,5 dl chilisås
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g riven västerbottensost
2 tomater

Skär bort kanterna på kasslern. Skär i mindre bitar.
Vispa grädden tjock och vispa sedan ner chilisås och riven vitlök.
Lägg kasslerbitarna i botten av två formar.
Skär ananasen i bitar och klicka över.
Ansa purjon och skär i bitar, lägg över ananasen.
Bred chiligrädden över.
På med riven ost och toppa med skivade tomater.
Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med ris och sallad.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar