söndag 9 augusti 2015

Rostfralla

Min bloggkompis som har Ericas meny skickade även med detta goda och vackra bröd som passade utmärkt till morotsmarmeladen. Och jag kan säga att hon är en fena på att baka!


Rostfralla

4 bröd

100 g rumsvarmt smör
1 l kallt vatten
50 g jäst
20 g salt
2 ägg
2,5 l mjöl

Blanda jäst och vatten så jästen löser sig
Rör ner ägg, salt och hälften av mjölet
Klicka ner smöret och blanda till en slät smet
Rör ner resten av mjölet
Knåda i 10 min
Låt jäsa till dubbel storlek
Knåda och forma 4 bröd
Lägg i de smorda formarna
Låt jäsa till dubbel storlek
Pensla med ägg och strö över vallmofrön
Ställ in bröden i 250 grader varm ugn,långt ner i ugnen
Kasta in 1/2 dl vatten på botten i ugnen
Sänk värmen direkt till 200 grader
Grädda i ca 40 min


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar