tisdag 15 september 2015

Godaste tacopajen

Så var det dags för ett tips till fredagsmyset. Bjöd svärmor och svärfar på den här klassikern. Bra att göra dubbel sats och frysa ner i portioner.


Godaste tacopajen

Deg

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Fyllning

500 gram köttfärs
1 msk olja
1 st gul lök
1 påse het tacokrydda
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
4 st tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Garnering:
10 st feferoni

Till servering:
diverse grönsaker, guacamole,
salsa, nacho dipp, nachos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärs och lök. Pressa i vitlök.
6. Tillsätt tacokrydda och vatten.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomater och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Garnera med feferoni och servera med tillbehör enligt förslag ovan.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: