söndag 18 oktober 2015

Flatbread med ädelost och rödlök

Enkelt tilltugg som passar bra på en buffé. Här har jag gjort dubbel sats. Fabulicious! Sååå fantastiskt gott!

Ha en fortsatt skön söndag, kamrater!


Flatbread med ädelost och rödlök

1 förpackning färdig pizzadeg (260 g)
1 rödlök
140 g ädelost
1/2 ask mascarpone (125 g)
100 g vindruvor
en liten påse pinjenötter eller solrosfrön

Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i 1 msk smör i en stekpanna.
Riv ädelosten grovt. Blanda med mascarponen. Krydda med 2 krm salt.
Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bre på ädelostblandningen.
Grädda ca 10 minuter i ugnen.
Halvera vindruvorna och kärna ur dem.
Lägg på den stekta löken, vindruvor och pinjenötterna på pizzan.
Grädda ytterligare 5–10 minuter.
Låt svalna innan den skärs i bitar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: