torsdag 1 oktober 2015

Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och dragon – & vitlökssås

Favorit i repris. Den här har jag bloggat om förut. Hittade den hos Matplatsen. Vi gjorde den hos syrran i när vi var på besök. Det passade bra eftersom vi kom fram sent och det här går snabbt att tillreda. Har ni inte provat, gör det! Den här gången bytte vi ut palsternackan mot rödbetor och det funkade mycket bra till.

Det som är tråkigt med det kommande halvåret är att fotona blir så himla tråkiga. Det är för mörkt ute för att fota. :( Det betyder att jag borde fotoredigera för att ljusa upp bilderna. Men det hinner jag inte idag. Så ni får hålla till godo med en halvtråkig bild.


Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och dragon – & vitlökssås

4 port

100 g ruccola
1 ask cocktailtomater
400 g rostbiff i tunna skivor
dressing
ugnsrostade rotfrukter

Lägg sallad och tomater på ett serveringsfat. Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen. Servera resten i en skål vid sidan av. Servera ugnsrostade rotfrukter till.

Dressing:
1 st ägg
2 st krossade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad färsk dragon
1 dl olja
1 msk hett vatten
salt & peppar

Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon i en mixer. Tillsätt oljan och mixa till en tjock sås. Tunna ut såsen med vatten och smaka av med salt & peppar.

Ugnsrostade rotfrukter:
potatis
morötter
palsternacka
salt
peppar
rapsolja
torkad rosmarin

Skala och skär i klyftor. Ringla över olja, på med salt, peppar och rosmarin. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Vänd på rotfrukterna efter halva tiden.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Har du med rödbetor också i grönsaksblandningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det stämmer. Det står inte med i receptet, men jag skrev längst upp att jag bytte ut palsternackan mot rödbetor. :)

      Radera