fredag 9 oktober 2015

Sjuhålskaka

Hittade ett recept hos Cammila K som verkade sjukt gott. Så då är det ju bara att prova. Nu blir pojkarna glada när de kommer hem från skolan.


Sjuhålskaka

Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten

Choklad- kolaglasyr:
125 g smör
1/2 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl grädde

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet.

Häll smeten i en smord form gärna med löstagbar botten.

Grädda kakan i 175 °ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknat något, ca 10 minuter.

Gör sju hål med t ex en tesked i den varma kakan. Hålen ska vara ca 2 cm i diameter. Häll över den varma glasyren så hålen fylls, resten hälls över kakan.

Ställ kakan i kylen så den kallnar ordentligt och glasyren stelnar.

Servera gärna med en klick lättvispad grädde.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Roligt att du ville prova mitt gamla väl beprövade recept! ���� //Camilla @camillak1

    SvaraRadera
  2. Vilket roligt recept, har aldrig hört om denna kaka!

    SvaraRadera