onsdag 7 oktober 2015

Strimlad biff med bambuskott

Hemmagjord kinamat blir veckans tips på fredagsmys. Supergott och väldigt enkelt. Pojkarna slickade tallriken... Hade gärna haft i champinjoner också, men det gillar ingen annan i familjen.

Ha en fin torsdag, kamrater!


Strimlad biff med bambuskott

4 port

500 g lövbiff
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili
1 tsk muscovadosocker
3 tsk maizena
2 burkar bambuskott
ev en burk champinjoner

Till servering:
sambal oelek och jasminris

Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. Lägg åt sidan.
Strimla löken och riv vitlöken. Fräs mjuk i olja.
I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker.
Låt puttra i fem minuter.
I med bambuskott och ev champinjoner. Låt bli varmt.
Servera med ris och sambal om du vill ha den lite hotti hotti.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jäkligt gott var det sannerligen!
    Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite darling! Tack för sällskapet!

      Radera