måndag 5 oktober 2015

Vit chokladpannacotta med passionsfruktsgelé

Så var det tisdag och det är frost ute. Det blir andra dagen man får skrapa rutorna. Vaknar upp snäppet mer förkyld än igår. Jag som just blivit frisk! Tusan också! Meeen, vi hoppas på en fin dag! See ya!

Under tiden bjuder jag på en söt och fräsch efterrätt.


Vit chokladpannacotta med passionsfruktsgelé

4-6 port

Pannacotta:
5 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker alt. vaniljstång
100 g vit choklad
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen, under tiden kokar du upp grädden och vaniljen. Lägg i chokladen och rör om så att det smälter. Låt svalna något, häll sedan upp i portionsskålar. Ställ svalt i minst 2-3 timmar.

Passionsfruktgelé:
4st passionsfrukter
1 1/2dl vatten
1 gelatinblad
1msk socker

Lägg gelatinbladet i ett kallt vattenbad. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Sila bort kärnorna och häll saften i en kastrull. Tillsätt vatten och socker, låt koka upp och lägg i gelatinbladet. Vispa så att det löser sig. Låt svalna lite och fördela sedan över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar innan servering.

(Recept från Några med socker på)


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Drass också med en envis förkylning som inte vill ge med sig.
    Den pannacottan såg riktigt fräsch ut. Krya på dig! / Birgitta

    SvaraRadera
  2. Så fint och gott! Krya på dig.

    SvaraRadera