fredag 20 november 2015

Cocktail med avokado, löjrom och västerbottensflarn

Hittade det här receptet i senaste Elle Mat & Vin. Och det passade ju som handen i handsken till glöggminglet. Krämig avokado med salt löjrom och krispighet från västerbottensflarnet.

Receptet är LCHF.


Tips, vill man ha den vegetarisk kan man byta ut löjrommen mot tångrom.

Cocktail med avokado och löjrom och västerbottensflarn

14 bufféportioner

5 avokador
5 msk creme fracihe
saften av 0,5 citron
salt och svartpeppar
2 rödlökar
ca 600 g löjrom
ett knippe dill
en liten bit citron till varje glas
västerbottensflarn (se recept nedan)

Gröp ur avokadon och ta bort kärnan.
Mixa avokado med creme fracihe och citron.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och finhacka rödlöken
Fördela cremen i kalla glas, toppa med löjrom, rödlök, dill och citron.
Stick ner en bit ostflarn.
Vrid något varv med svarpepparkvarnen och servera.

Löjromsflarn:

Lägg riven Västerbottensost på plåt i små högar.
Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen.
Lossa och bryt i bitar.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar