onsdag 18 november 2015

Hel kyckling i ugn med timjan, squash och aubergine

Äntligen kom det lite snö så det inte bara är mörker ute. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det. Men nu känns det himla bra att man gjort bort det.

Nu kommer det inom kort att börja dyka upp lite recept till glöggmingel här på bloggen. Har en massa recept och foton som ska bli till blogginlägg. Idag bjuder jag på hel kyckling allt-i-ett igen. Här med squash och aubergine i botten. Low carb alltså...


Hel kyckling i ugn med timjan, squash och aubergine

1 hel kyckling
50 g smör
2 tsk soja
lite citronsaft
timjan
Knorr kycklingkrydda
salt
peppar

1 squash
1 aubergine
1 citron

Slanta squashen och skär auberginen i bitar. Lägg i ugnsfast form. Salta och peppra.
Smält smöret och i med soja, citronsaft, timjan och kycklingkrydda.
Pensla runt kyllingen. På med salt och peppar.
Lägg pippin med brösten uppåt. Tryck ner delad citron. In i ugnen i 200 grader i ca 70 minuter.
Kolla att birdien är klar. Servera med en god gräddsås.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar