torsdag 26 november 2015

Kladdkaka med cheesecakefyllning

God morgon och välkomna nya läsare! Äntligen fredag och vi har en spännande helg framför oss. Idag åker vi till Umeå. Vi kommer att lämna pojkarna för en helg hos min syster och själva kommer vi att checka in på hotell för en hotellweekend med god mat och julklappsshopping. Ska bli sååå skönt! Hoppas ni också får en skön helg, kamrater!

Min kollega Monica bjöd på fika för ett tag sen och bjöd på den här godingen. Så jag gjorde en hemma för att bjuda på. Jättegod!


Kladdkaka med cheesecakefyllning

150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllningen:
150 g philadelphiaost
1 äggula
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Smält smöret och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ägg och socker i en skål.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsockersmeten tillsammans med smörkakaoblandningen. Kläm fast bakplåtspapper i en form med löstagbar botten och häll ner smeten. Rör ihop alla ingredienser i fyllningen och klicka det över. Rör med en gaffel så det blir marmorerat. Grädda i 150 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig helg ni kommer ha. Kladdkakan ser så god ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, snälla du! Vi har haft det underbart!

      Radera