onsdag 25 november 2015

Laxlasagne

Veckans tips till helgmyset. Den här lasagnen blev jättegod. Och den var inte så svår att göra heller.


Laxlasagne

6 färska lasagneplattor
1 purjolök
2 msk smör
200 g färsk spenat
125 g keso
1 ägg
1 krm salt
peppar
200 g gravad lax i skivor

Ostsås:
25 g smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
1 krm salt
peppar
1 krm riven muskotnöt
2,5 dl riven västerbottensost, samt lite till gratinering

Ansa och skiva purjon. Fräs i smör tillsammans med spenat och salt. Rör sedan ner keso och ägg. Ställ åt sidan.
Gör ostsåsen genom att smälta smör och sedan vispa ner mjölet. Slå i mjölk och vispa till en jämn sås. Koka upp under omrörning.
Smaka av den med salt peppar och muskot. Dra kastrullen åt sidan och rör ner den rivna osten.
Bred lite ostsås i botten av ugnsform. Fördela lite av spenatröran på, 3 laxskivor, ostsås och på med lasagneplattor så det täcker. Här får man bryta av dem och pussla.
Fortsätt tills allt tagit slut, men avsluta med pasta och ostsås. Toppa med riven ost och in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det var länge sedan jag gjorde laxlasagne tack för tipset :)

    SvaraRadera