Goda minttryfflar som passar utmärkt till en kopp java.
After Eight-tryffel
1 ½ dl vispgrädde
10 After Eight-plattor
200 g mörk choklad
2 tsk smör
Garnering
florsocker
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
(recept från tidningen Hembakat)
-Mama Skogly ♥
Så gott med mintsmak.
SvaraRaderaInte tokigt alls!
Radera