måndag 14 december 2015

Bräck med polkagris och kokos

Här har det bakats både kex, julgodis och kakor i helgen. Nu ska förrådet fyllas på inför julfirande.


Bräck med polkagris och kokos

1 ugnsplåt bräck

7-8 polkagriskäppar
300 g vit choklad
3-4 msk riven kokos

Krossa polkagrisen. Lättast om den läggs i påse, som i sin tur läggs i handduk. Använd hammare eller tungt och hållbart föremål. Krossa till små bitar, inte smulor.
Bryt chokladen i bitar. Smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad är känslig för värme, blir den för varm kan den bli grynig. När chokladen har smält till hälften kan man dra den från värmen och röra ut de sista bitarna.
Rör i kokosen i chokladen.
Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över den krossade ­polkagrisen. Låt svalna.
Bryt i bitar.
(recept från Mitt kök)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: