tisdag 8 december 2015

Eggnogpannacotta

Var det någon mer än jag som var död när väckaren ringde i morse? Jisses! Redo för helg och sovmorgon... Men nu är jag på benen i alla fall. Hoppas ni får en riktigt fin dag!

Supergod pannacotta med vuxen smak. Tack Ericas meny!


Eggnogpannacotta

2 äggulor
2 msk socker
4 dl grädde
2-4 msk rom t ex Captain Morgan
2 1/2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Koka upp grädden.
Rör ner rommen och de urkramade gelatinbladen.
Rör ner i äggulorna.
Rör, inte vispa. Vill inte ha så många bubblor.
Häll upp i skålar el glas.
Ställ in i kylen några timmar så pannacottan får stelna.

Polkagrisskedar:
Skedform i silicon från Panduro behövs.
Krossa polkagrisarna i dubbla fryspåsar.
Krossa till fint kross.
Fyll formarna rågade.
In i ugnen på 150 grader.
När godisarna börjar smälta, ta ut formen. Skrapa ner godissmulorna från kanten, tryck ihop lite och fyll på med mera polkasmulor om det behövs.
Behövs mycket där skeden är som smalast, så ös på just där.
När skedarna smält ihop, ha inte i ugnen för länge för då blir dom genomskinliga och inte lika fina.
Ta ut ur ugnen och låt kallna helt innan du lossar skedarna försiktigt från formen.
Förvaras i burk på bakplåtspapper i rumstemperatur.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var både roligt och gott! Hon är så fiffig min kompis!

      Radera