tisdag 15 december 2015

Hemmagjord kinamat, strimlad kyckling med bambuskott och broccoli

Det här blev bara sååå gott! Tokgillas alltså! Precis som köpeskinamat, så det måste ni testa! (Speciellt nåt för dig Emelie Bäckman)

Tips: Kasta gärna ner lite vattenkastanjer och champinjoner också.


Hemmagjord kinamat, strimlad kyckling med bambuskott och broccoli

3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
200 g färsk broccoli
1 burkar bambuskott
1 burk minimajs 410/200g
rapsolja att steka i
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili
1 tsk muscovadosocker
ca 3 tsk maizena

Strimla kycklingen och fräs o olja med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Klyfta löken och skär broccolin i bitar. Fräs i olja tills löken fått lite färg.
Dela minimajsen i mindre bitar och i med det, bambuskott och kyckling.
Riv ner vitlök.
I med vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker.
Red med maizena.
Servera med jasminris.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott:)
    Nu ligger ditt recept på parmesankakorna uppe på min blogg oxå länk till dig förstås:)

    SvaraRadera