söndag 27 december 2015

Hummerskagen med lyxiga tillbehör

Ååååh, så skönt det är med sovmorgon. Att bara kunna ligga kvar i sängen tills man orkar stiga upp. Ljuvligt!

Tips på förrätt till nyårs. Gott, lyxigt och enkelt att göra.


Hummerskagen med lyxiga tillbehör

4 portioner

Ingredienser

2 kokta humrar, à cirka 400 g styck
4 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

2 tsk riven pepparrot
4 tsk hackad rödlök
2 msk hackad dill

1/2 krm kajennpeppar
flingsalt

Till servering:


4 skivor formbröd
smör

100 g löjrom
hackad rödlök
citronklyftor
dill


Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar, till cirka 2 dl kött. Spar klorna till garnering.

Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Smaka av med salt.

Kantskär brödet och skär på diagonalen. Stek i smör.

Vid servering: Lägg upp hummerröran och löjrom på en tallrik. Strö över en aning hackad rödlök. Lägg på brödet, en citronklyfta och dill.
(recept från Mitt kök)




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar