onsdag 23 december 2015

Saffransskorpor

Min systerdotter Hanna är gästkock idag. Hon hade bakat saffransskorpor och tog med en laddning till mig.


Saffransskorpor

120g sötmandel
Ett paket saffran
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
100g mörk blockchoklad
ca 4 dl vetemjöl
äggvita till pensling

Skålla mandeln och rosta den i 180 grader. Mal en tredjedel fint och hacka resten grovt. Blanda mandel, saffran, socker, ägg och salt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Mjöla den hackade chokladen och blanda ner. Forma smeten till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med äggvita och grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Skär längderna i bitar och torka i 100 grader i 30-40 minuter.

Och så kan jag bjuda på en snöbild också.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. God Jul och tack för alla recept i år. Idag har jag bakat saffranskladdkakan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra. Hoppas du får en god jul också! Kram på dig!

      Radera