fredag 25 december 2015

Vit choklad- och lakritspannacotta med jordgubbar

Min systerdotter Hanna gjorde den här efterrätten till kalkonmiddagen. Receptet är Dansukkers och var med i Matmagasinet. Nu laddar jag upp bloggen med lite recept och tips inför nyårs, så jag hoppas ni kommer att hitta nåt ni gillar under kommande vecka.


Vit choklad- och lakritspannacotta med jordgubbar

4 portioner Tid: 15 minuter + 1 timme för att stelna

50 g vit choklad
4 dl matlagningsgrädde, 15 %
1–1½ tsk lakritspulver
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Marinerade jordgubbar:
250 g jordgubbar
½ dl Dansukker Muscovadosirap
¼ citron, pressad saft och rivet skal
2 tsk färsk citrontimjan

Garnering
färsk citrontimjan


En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbe och muscovadosirap.

Gör så här
1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det.
2. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
3. Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen, cirka 1 timme.
4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadosirap i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan har kallnat.
5. Servering: Tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repad citrontimjan.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: