fredag 29 januari 2016

Chocolate chip cookie sundae

Friday, baby! Om en vecka vaknar jag upp gipsfri! Yay! Idag ska vi dra en sväng på Solbacken för lite shopping och ikväll ska vi fjutta igång grillen.

Nigella gjorde nåt liknande på tv för nån vecka sedan. Hittade ett liknande recept på Goda middan. Ett extra plus är att man kan förereda degen trycka ut i formar och sen, när gästerna är på plats och det är dags för nåt sött, så skjutsar man bara in formarna i ugnen. Enligt några av gästerna blev det såååå gott!

Och så ett boktips längst ner.


Chocolate chip cookie sundae

4 formar

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl mjöl
½ dl socker
3/4 dl sirap
3/4 dl farinsocker
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
Ev1 tsk vaniljsocker smaksak
(1 tsk bakpulver) tog inte jag
100 g marabou , grovhackad, tex salta mandlar

Till servering: vaniljglass och chokladsås

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj 4 portionsformar
2. Vispa det rumsvarma smöret med socker, farinsocker och vaniljsocker.
3. Rör i sirapen.
4. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör ned i smeten.
5. Tillsätt den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop degen med händerna.
6. Tryck ut degen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15-20 min.
Servera med en kula god vaniljglass när den fortfarande är lite varm och ringla över chokladsås.
Istället för dig av Sofia Sarenbrant


Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.

Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: