tisdag 19 januari 2016

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått! Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts. Ha en fin onsdag, kamrater!

En riktigt god gryta som är ganska enkel att veva ihop.


Himmelska grytan

600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 pkt bacon
1 rödlök
1 liten crème fraiche 34%
3-4 dl vispgrädde
05 burk Creme bonjour grekisk vitlök
½ köttbuljongtärning
1-2 tsk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
ite salt
mald svartpeppar
ev redning

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.

Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik.
Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet. Blanda ihop allt strö lite redning över, rör om. Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.

Servera med t ex klyftpotatis eller ris och en god sallad.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar