lördag 2 januari 2016

Västerbottenstoast med hummerröra

Och här kommer nyårsförrätten. Danne gjorde en variant med kött, som ni ska få recept på sen. Jättegott!


Västerbottenstoast med hummerröra

4 st

4 skivor franskbröd
smör
färsk persilja
1 vitlöksklyfta
riven västerbottensost

Blanda smöret med persilja och riven vitlök.
Bred på brödet och toppa med vb-ost.
In i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna något och lägg på hummerröran.
Dekorera med hummerklorna och dill.

Hummerröra:

1 dl creme fracihe
1 msk majonnäs
dill
citron
svartpeppar
2 kokta hummrar

Klyv hummern och rensa ur den. Spara klorna till dekoration.
Hacka det övriga hummerköttet och blanda ihop alla ingredienserna till röran.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar