måndag 8 februari 2016

Gratinerad getost med heta räkor

God morgon! Vill passa på att hälsa ett gäng nya läsare välkomna! Hoppas ni ska hitta inspiration och trivas. Cicci och jag har spenderat helgen framför serien The leftovers. Men åååh, så bra den är! Samma stil som Lost, det finns så många frågor. Gillade ni Lost så tycker jag att ni ska se den här serien. Se gärna några avsnitt per gång... Se trailern, länk nedan!

Över till den här godbiten! Räkorna hittade jag i charken på Coop i Skellefteå (heta spanska räkor), men den ska tydligen finnas på burk. Enkelt, snabbt, hett och gott!


Gratinerad getost med heta räkor

1 portion

100 g Ridderheims heta räkor
100 g getost, exempelvis chèvre
0,25 dl pinjenötter eller solrosfrön

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg in osten hel i ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått färg och börjar flyta ut. Värm en stekpanna på hög värme, häll i pinjenötter och rosta i 1-2 minuter. OBS! Det går fort så ha full koll medan de rostas. Ta ut osten. Lägg på räkor och marinad från räkorna, strö över pinjenötter och servera.
(recept från Ridderheims)


Trailern till The leftovers säsong 1 hittar ni här.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: