tisdag 29 mars 2016

Gnocchigratäng med tomat & mozzarella

Den här gratängen blev väldigt god och var enkel att göra. Det doftade fantastiskt i huset vill jag lova.


Gnocchigratäng med tomat & mozzarella

500 g färska gnocchi
rapsolja till stekning
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
10 champinjoner, skivade
3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
1 dl grädde
0.5 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 msk konc grönsaksfond
200 g delade körsbärstomat
250 g mozzarella, tärnad
1 kruka basilika, plockade
salt och peppar
1 dl riven parmesanost

Till servering:
en god sallad

1. Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.

3. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.

4. Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.

5. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.
(recept från Coop)




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: