onsdag 2 mars 2016

Kanelbullesockerkaka

Ikväll klockan 17.00 avslutar jag min VAB och tar sportlov. Det ska firas med smörgåstårta imorgon.

Så över till inlägg 3/100 i utmaningen #blogg100. Grymt god sockerkaka, det här. Max blev supernöjd när han kom hem från skolan och det luktade kanelbullar i hela huset. Istället för att bröa formen med ströbröd, krossade jag två rullrån. Inte. Dåligt.


Kanelbullesockerkaka

8-10 bitar

175 gram + 3 msk rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning

1 dl strösocker
2 msk kanel

Rör smör (den större mängden, och socker poröst i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Häll i HÄLFTEN av smeten, strö sedan över HÄLFTEN av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Klicka till sist över de 3 matskedarna smör.
Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, stickan skall inte vara kladdig.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: