måndag 14 mars 2016

Parisertoast

I norra Sverige brukar vi ibland äta parisare. För många betyder parisare bröd med köttfärsröra mm, men här är det som en hamburgare. Alltså hamburgerbröd med en tjock korvskiva mellan, vanligen serverad med ketchup, senap och bostongurka. För ett tag sen gjorde jag en hamburgertoast som blev himla god. Den här gången gjorde jag toasten som en norrländsk parisare. Mumma, så gott! Krämig ost och frasigt bröd. Yum!


Parisertoast

1 st

2 franskskivor
smör
senap
ketchup
bostongurka
4 tunt skivade falukorvsskivor
ost
pizzakrydda

Smöra brödet på det som ska ligga som utsida i brödgrillen eller våffeljärnet.
Lägg den ena med smöret nedåt, försiktigt på en tallrik.
Bred senap, ketchup och boston på, lägg på korv, ostskivor och pudra pizzakrydda över.
Lägg nästa bröd som ett lock, med smöret utåt.
Grilla i smörgåsgrillen tills den fått fin yta och osten smält.
Servera med sallad.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. I Finland heter denna Björneborgare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå! Tack, då vet jag det. Alltid kul att lära sig nåt nytt!

      Radera