tisdag 22 mars 2016

Wok i libabröd med sweet chili fracihe

Just nu plöjer jag Harper´s island. En tv-serie med 12 avsnitt, massor av mord, blod och chockinslag. Den gick en sommar för många år sedan, så nu var det dags att damma av den i brist på annat när man är sjuk.

Gjorde en så fantastiskt god middag i lördags. Den var sååå mumsig! Tyvärr har jag inga exakta mått, så ni som vill testa får freebasa. Men det här tycker jag allt att ni ska testa!


Wok i libabröd med sweet chili-fracihe

fläskfilé
kyckling
purjolök
rödlök
bambuskott
broccoli
morot
nudlar med biffsmak

Marinad:
kinesisk soja
sweet chili
Piffi allkrydda
rapsolja
massor med vitlök

Sweet chili-fracihe:
creme fracihe
sweet chili efter smak

Strimla lfläskfilén och marinera. Strimla kycklingen och marinera. Gör även en omgång marinad till grönsakerna och nudlarna.
Förbered grönsakerna genom att skala och skära morötterna i slantar, lätt koka morötterna och broccolin, ansa och hacka purjon, strimla löken, häll av vattnet från bambuskotten.
Koka nudlarna enligt anvisningar.
Tänk på att steka på ganska hög värme, så man får ordentlig stekyta.
Fräs fläskfilén och lägg i stor bunke. Fräs kycklingen tills den är genomstekt och häll i bunken.
Fräs grönsakerna i omgångar och slå över lite marinad.
Häll allt i bunken eftersom.
Klipp nudlarna något, och fräs i olja. På med marinaden.
Blanda allt i bunken .
Lägg upp ett libabröd på folie. Fördela wok i mitten och på med såsen. Vik ihop och njut!





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Libabröd har jag aldrig ätit, men det ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kallas även orientbröd här i Sverige. Himla gott. Lite segt sådär.

      Radera