onsdag 27 april 2016

Strimlad biff med bambuskott och broccoli

VAB idag för min del. Affe, som var superhängig i igår, verkar äntligen lite piggare. Han ville till och med ha frukost! Love har inte stigit upp än, så där vet vi inte statusen. Vi håller tummarna för ett raskt tillfrisknande eftersom vi vill åka till Umeå imorgon kväll.

Hemmagjord kinamat som blev fruktat gott! Ha en fin torsdag, kamrater!


Strimlad biff med bambuskott och broccoli

4 port

500 g lövbiff
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili
1 tsk muscovadosocker
5 tsk maizena
1 broccolibukett
2 burkar bambuskott
ev en burk champinjoner

Till servering:
sambal oelek och jasminris

Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. Lägg åt sidan.
Strimla löken och riv vitlöken. Fräs mjuk i olja.
I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker.
Ansa broccolin och skär i mindre bitar. I med den.
Rör ut maizenan med lite kallt vatten och häll i.
Låt puttra i tio minuter.
I med bambuskott och ev champinjoner. Låt bli varmt.
Servera med ris och sambal om du vill ha den lite hotti hotti.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar