onsdag 13 april 2016

Stuvade makaroner

Jag vet inte hur många som är från Skellefteå med omnejd, men såg ni matchen igår? Vilken rysare! Jag var svettig efteråt. Maj. Gadd. Men nu är vi i final. Well played, SAIK!

En gammal klassiker och nåt som alltid uppskattas hemma är stekt korv och stuvade makaroner. Varför krångla till det, liksom? Ha en god torsdag, kamrater!


Stuvade makaroner

6 dl idealmakaroner
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
5,5 dl mjölk
salt
peppar
ev en nypa socker
ev riven muskot

Koka 6 dl makaroner i lättsaltat vatten. Smält smör i en panna och i med mjölet. Rör runt. Häll på mjölken och vispa lite. Krydda med valfritt ovan. Koka i ca 5 minuter och slå över de kokta, sköljda makaronerna.


-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Mums! En av min absoluta favoriter sen barnsben, men jag kokar dem direkt i mjölken utan att stuva dem och så smaksätter jag med kardemumma. Antagligen någon i min släkt som någon gång bytt ut muskotten mot kardemumma istället, och så har makaronerna fortsatt att lagas sedan dess :)

    Allt gott!

    / Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att koka mackisarna i mjölken har jag hört att många gör. Men aldrig att man har kardemumma i. Så spännande!

      Radera
  2. Ibland är det enkla det godaste :) Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Min familj använder också kardemumma till stuvade makaruner och kokkar dom i mjölk.

    SvaraRadera