onsdag 25 maj 2016

Gnocchi carbonara

Gnocchi, mmmm. Carbonara, mmm. Gnocchi carbonara mmmmmm.


Gnocchi carbonara

1 kg färsk gnocchi
4 dl grädde
salt och peppar
2 äggulor
5 dl riven ost
2 paket bacon, 140 g

Till servering:
riven parmesan
nymalen svartpeppar

Klipp baconet i bitar och fräs tills det blir knaprigt. Slå bort överflödigt fett.
Häll grädden i en bunke, i med salt och peppar. Knäck två ägg och vänd ner äggulorna i smeten.
Riv ost och blanda ner.
Vänd ner baconet.
Koka gnocchin enligt anvisningar.
Slå bort vattnet och vänd ner gräddsmeten i gnocchipannan. Värm lite, så det bli varm.
Servera på dirren med riven parmesan och peppar.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar