måndag 2 maj 2016

Krispiga vårrullar med algnudlar och avokado

Ååååh, äntligen kom bedömningsmallarna till de nationella proven i engelska. Fyra timmar senare har jag rättat bort läs- och hörförståelsen. Nu är det bara ca 50 uppsatser kvar!

Vi fortsätter det japanska temat med vårrullar. Otroligt fräscht!


Krispiga vårrullar med algnudlar och avokado

4 st

4 ark rispapper
0,5 paket algnudlar
1 avokado
citronsaft
cayennepeppar
koriander

Dip:
2 msk kikkomansoja
1 msk mirin, risvinäger
1 msk rostade sesamfrön

Blötlägg varje ark ca 10 sekunder i varmt vatten.
Fördela algerna i mitten.
Mosa avokadon med lite citronsaft och cayenne och lägg på.
Toppa med koriander och vik ihop.
Servera med dippsåsen eller häll den ovanpå innan du viker ihop vårrullarna.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar: