torsdag 30 juni 2016

Hemmagjord ketchup

Erica skickade med mig alla ingredienserna till hemmagjorda hamburgare. Och allt var hemmagjort! Här kommer receptet på hennes gooooda ketchup med lite sting.


Hemmagjord ketchup

1 burk passerade tomater ( jag tog Mutti körsbärstomater)
5 röda tomater
150 g fänkål
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
olivolja
3 msk tomatpuré
0,5 dl socker
0,5 dl ättika 12%
1 röd chili
0,5 dl färsk basilika el 1 msk torkad
0,5 msk riven färsk ingefära
1 -2 msk röd balsamvinäger
salt & nymald svartpeppar

Hacka fänkål, chilin och den gula löken i småa bitar och fräs i olivoljan i en stor gryta.
Pressa ner vitlöken och ner med de övriga ingredienser.
Låt puttra minst i 30 min på svag värme.
Smaka av och balansera smakerna med vad det som fattas.
Kör med stavmixern.
Häll röran genom en finmaskig sil.
Häll upp på väl rengjorda flaskor/ burk.

Det som blir kvar i silen är gott att röra ner i nykokt pasta!


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: