måndag 6 juni 2016

Rabarberpaj

Till efterrätt bjöd grannarna på denna skapelse ur en gammal Allt om mat. Så ut och hämta rabarber och börja baka! Fler rabarberrecept finns under etiketten "rabarber" om du scrollar längst ner till etikettmolnet. Ha en fin tisdag, kamrater!


Rabarberpaj

Fyllning:

400 g rabarber
0,5 dl vetemjöl
2-2,5 dl socker
2 ägg

Smuldeg:
1,75 dl vetemjöl
1,5-1,75 dl farinsocker
50 g smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala rabarbern.
Skär den i 2 centimeter stora bitar.
Gör fyllningen genom att blanda rabarber, mjöl, socker och ägg i en bunke.
Lägg fyllningen i en 24 cm springform.
Fördela smöret i mjöl- och sockerblandningen.
Täck fyllningen med smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag tycker väldigt mycket om rabarber och hade inte tackat nej till denna :)

    SvaraRadera
  2. Du hade gärna fått smaka om du inte bodde så väldarnsch långt bort.

    SvaraRadera