fredag 22 juli 2016

Gratinerad färskpotatis med löjrom och gräslök

Gjorde en grymt god potatisrätt med ett recept från Matmagasinet. Jag gjorde om det ganska ordentligt, så här kommer min version.


Gratinerad färskpotatis med löjrom och gräslök

ca 6 portioner

1 kg färskpotatis, tvättad
200 g västerbottensost, riven
1 näve persilja
6 msk rapsolja
2 dl creme fracihe
80 g sikrom
1 gul färsk lök, tunt skivad
1 knippe dill
gräslök
salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på grillfunktion.
2. Hetta upp rapsoljan till ca 60-70°.
3. Lägg persiljan i en mixer, häll på oljan och mixa slätt.
4. Koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är genommjuk.
5. Lägg upp potatisen på en ugnsplåt. Forma små bollar av osten och toppa varje potatis med det. Baka i ugnen tills osten blivit gratinerad och fått lite färg.
6. Vispa ihop löjrom och gräddfil och vänd ner persiljeoljan.
7. Toppa potatisen med löjromsdressingen, plockad persilja, dill och skivad lök. Avsluta med att bryta ner lite bitar av västerbottensost och nymald svartpeppar.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oj detta såg gott ut!!! Men äter man det som ensamrätt eller som tillbehör/ förrätt kanske?
    Ha en fortsatt fin sommar ☀️😊
    //Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade det till ugnsbakad torskrygg med räkor. Sååå gott! Det kommer recept på hela rätten inom kort! Ha en fin sommar du med!

      Radera