måndag 8 augusti 2016

Vegetarisk pastagratäng

Här mina vänner, ska ni få ett grymt recept på en sååå suuupergod vegetarisk gratäng. Den är både smakrik och krämig. Just den här är gjord med glutenfri pasta för att Anette skulle kunna äta den. Lova att ni testar den här! Servera sallad till, gärna med fetaost och crema di balsamico.


Vegetarisk pastagratäng

10 champinjoner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk fransk senap
1 liten burk creme fracihe
4 port kokt pasta
pimentooliver
massor av lagrad prästost

Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör. Lägg åt sidan.
Riv zucchinin grovt och lägg i durkslag. Strö över salt så att det mesta av vätskan dras ut.
Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs i smör.
Hacka paprikan och låt den fräsa med.
Krama ur vätskan ur zucchinin och i med det också.
I med svampen och riv vitlök över.
Slå över de krossade tomaterna och i med buljongtärningar och fransk senap.
Rör ner creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg den kokta pastan i ugnsform. Slå över röran och på med halverade oliver.
Hyvla ost över och in i ugnen i ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: