lördag 8 oktober 2016

Cheesecake med jordgubbskräm

Halleleluja! Äntligen har kameran kommit. Jag känner mig hel igen. Nu måste jag bara lära känna den så jag lär mig hur foton ska tas. Så här kommer första inlägget med nya kameran!

Snabblagad cheesecake som jag gjorde till a-laget i torsdags. Den här är glutenfri eftersom jag använde glutenfria digestive.
Den här måste ni testa, kamrater!


Cheesecake med jordgubbskräm

För glutenfri botten:
160 g digestivekex
70 g smör

ELLER

För vanlig botten:
200 g digestivekex
100 g smör

Smula sönder kexen i matberedare.
Smält smöret.
Blanda ihop och sätt i botten på en form med löstagbar kant.

3 dl grädde
3 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
100 g philadelphiaost
3 dl jordgubbskräm, Ekströms extra prima

Blanda vaniljsocker och grädde.
Vispa så att grädden blir "hård".
Blanda ner florsocker och philadelphiaost.
Bred över gräddblandningen på digestivekexsmulet.
Bred över krämen på gräddblandningen.
Ställ i kylen 1 dygn.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: