tisdag 29 november 2016

Kasslergratäng med ananas

God morgon. Alldeles strax ska vi iväg på adventsfrukost på Loves fritids. Sen väntar en dag fylld med nationella muntliga prov i årskurs 6. Ha en fin dag.

80-talet, välkommen tillbaka!


Kasslergratäng med ananas

4 port

600 g kassler bit
1 burk ananas i bitar
4 dl grädde
1 dl spad av ananasen
0,5-1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
4 port jasminris

Koka riset enligt anvisningar och lägg i botten på en smord, ugnsfast form.
Skiva kasslern och skär bort kanterna. Skär i mindre bitar.
Lägg kasslerstrimlorna över riset.
Fördela ananasbitarna över.
Blanda grädde, ananasspad och chilisås. Riv vitlök och vänd ner.
Värm och häll sedan över gräddblandningen.
På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott det var inte igår man åt denna rätt:)
    Ha det bra
    Kram Milla

    SvaraRadera