onsdag 9 november 2016

Pasta med räkor

Nån mer än jag som längtar efter sovmorgon? Det är så mörkt ute på morgonen fastän det kommit så mycket snö. Aj, snart helg. Ha en fin torsdag, kamrater!

Gjorde en snabb och god pasta åt mig och Cicci. Har fått lära mig av en äkta italienare att man inte ska servera parmesan till något från havet. Men här blev det the prick over the eye. Kanske är tur att jag inte är italienare då...


Pasta med räkor

2 port

2 port spaghetti

2 schalottenlökar
1 msk vitt vin
1,5 dl grädde
limesaft
ca 0,5 fiskbuljongtärning
Santa Maria Seafood & fish
3 hg räkor

Till servering:
parmesanost
färsk persilja

Skala räkorna och ställ kallt.
Finhacka löken och stek mjuk i smör. Slå på lite vin och låt koka.
I med grädden och lite limesaft.
Smula ner fiskbuljong och vrid några varv med Santa Marias seafood & fish-kvarnen till önskad smak.
Koka spaggen enligt anvisningar.
Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen.
Lägg på räkorna och vänd ner dem så de blir varma.
Servera med parmesanost och klipp persilja över.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Perfekt! Tack för tipset. Brukar aldrig följa alla recept till punkt och pricka, så jag tar grönsaksbuljong istf fiskbuljong och tillsätter ärtor och/eller haricot verts (eller sockerärtor).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så man ska göra, ändra recept så det passar en själv! :D

      Radera