måndag 2 januari 2017

Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

God fortsättning, kära läsare! Det nya året firades in med snittar, oxfilé och brownies, mer om det i kommande inlägg. Danne firade in det nya året med att få värsta migränanfallet. Oj, så dålig han var och faktiskt fortfarande är.

Vi river av 2017 med ett vegetariskt recept som blev himla gott. Tack för det, Umberto och Paulina!


Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

800 g auberginer
salt

Tomatsås:
1 stor gul lök
2 st finkrossade tomater, Mutti
0,5 kruka basilika
1 tsk pizzakrydda
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk socker
örtsalt
svartpeppar

riven ost
3 mozzarellaostar

1. Skär auberginerna på längden. Salta och låt dem stå i en timme. Vrid ur dem så du får bort så mycket vätska som möjligt. Stek dem i olja på bägge sidor.

2. Gör tomatsåsen genom att hacka löken, fräsa den mjuk i smör. I med övriga ingredienser och låt puttra.

3. Bred tomatsås i botten på ugnsfast form. Lägg på aubergine skivor. På med riven ost och mozzarella du skurit i mindre bitar. Gör i flera lager, som en lasagne, avsluta med tomatsås och sist ost.

4. Gratinera i 200 grader i 20 minuter.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: