torsdag 19 januari 2017

Chokladtryfflar med poprocks

God morgon, gott folk! Här sitter jag och dricker en kopp kaffe framför datorn och har en hel, lång och ledig fredag framför mig. Inte lika roligt när lönen kommer, men såå värt. Foten som jag stukade har läkt schuuukt bra. Idag kan jag gå som en vanlig människa. Också värt. Idag blir en värd dag, helt enkelt.

Här snackar vi tryfflar som det sprakar om! Min systerdotter Hanna hade gjort dessa tryfflar till nyårs. Om man fryser dem så håller poppet längre. Poprocks finns att köpa i godisaffärer.


Chokladtryfflar med poprocks

225 g mörk choklad, Fazer
1 msk smör
1,5 dl grädde
minst 5 paket poprocks-citron
samt mörk choklad att doppa dem i

1. Hacka 225 g mörk choklad och blanda med smöret.

2. Koka upp grädden och slå över chokladsmöret. Blanda till len smet. Kyl tills den är fast.

3. Gör kulor av smeten och kyl kulorna.

4. Rulla kulorna i poprocks, rikligt.

5. Doppa på direkten i smält choklad. Om du fryser dem håller poppet längre.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: