Min fina granne Carin kom över med ett gäng jordärtskockor och tipsade mig om den här soppan. Fick även smaka hennes lammkorvar med jordärtskocksgratäng. Man blir ju alldeles salig, matnörd som man är! Och ett tack till Anette som tillagade soppan.
Tips! Om man vill kan man servera soppan med knaperstekt bacon.
Jordärtskockssoppa med vitt vin
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl grädde
1 krm vitpeppar
Garnering:
timjan och eventuellt knaperstekt bacon
1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna och potatisarna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
2. Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, potatis, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock cirka 15 minuter eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.
3. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med timjan och knaperstekt bacon.
(recept från Mitt kök)
-Mama Skogly ♥
Ser mycket god ut!
SvaraRaderaTack, Katarina!
RaderaHärligt ser så gott ut:)
SvaraRaderaKram Milla
Tack Milla!
RaderaGott :)
SvaraRaderaTack Therése!
Radera