onsdag 4 januari 2017

Marinerad mozzarella

En trevlig gåbortpresent eller gott att ställa fram till middagen. Eller att ha i en sallad. Se till att köpa en god olivolja. Jag råkade köpa Coops egna, när jag trodde att jag köpte Zeta...


Marinerad mozzarella

150 g minimozzarella
2 dl olivolja
0,5 chili, urkärnad och finhackad
1 msk färsk timjan, repad
skalet av 1 citron
salt och peppar

1. Häll bort lagen från mozzarellan.
2. Blanda allt utom osten i en skål.
3. Lägg osten i en burk och slå lagen över.
4. Låt stå en dag.
5. Ta fram nån timme innan servering, så oljan hinner smälta om den stelnat i kylen.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Låter gott! Ett trevligt plock på en middag eller buffé.
    Visst är det skillnad på oljor och oljor...

    Önskar dig en god fortsättning på det nya året.

    /Birgitta

    SvaraRadera