tisdag 14 februari 2017

Fläskfiléröra i pitabröd

Pitabröd är ju alltid najs att fylla med något gott och den här röran är supersmarrig. Tänk er själva en salt och krämig röra med fläskfilé och bacon med krispiga grönsaker och sås i ett varmt bröd. Den tar ett tag på sig att puttra på spisen men den är enkel att förbereda.


Fläskfiléröra i pitabröd

4 port

500 g fläskfilé
1 pkt bacon
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 riven vitlöksklyfta
1 liter vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche

Till servering:
pitabröd
ost
tomat
isbergssallad
gurka
rödlök
röd kebabsås
vit kebabsås

1. Strimla baconet och fräs. Lägg åt sidan.

2. Strimla köttet och fräs i smör. I med allt till röran UTOM creme fracihen. Låt puttra i ca 1 timme. Håll koll så inte all vätska kokar bort. När lite av vätskan återstår, i med creme fracihen. Blanda ner baconet.

3. Rosta pitabröden i brödrosten.

4. Fyll bröden med ost, röran, övriga grönsaker och såser.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: