onsdag 1 februari 2017

Godaste makaronipuddingen

Hittade den här hos världensgodaste.com och tänkte, att det kan ju inte bli fel. En makaronipudding med västerbottenost. Nej, det blev inte alls fel. Den godaste jag har smakat, faktiskt...


Godaste makaronipuddingen

Ugn: 200 grader

Tillagningstid: ca 30 minuter täckt med aluminiumfolie, därefter ytterligare 10 minuter utan folie

6 dl makaroner
1 gul lök
500 g falukorv
1 pkt (140 g) bacon
1 msk tomatpuré
pizzakrydda
140 g västerbottenost, grovriven
svartpeppar (ev även lite salt)
smör att steka i
4 stora ägg
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk

1. Smöra en stor ugnsfast form.

2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite smör eller olja så att de inte klibbar fast i varandra. Rör runt och ställ åt sidan.

3. Hacka löken fint och stek mjuk i lite smör. Ställt åt sidan.

4. Tärna falukorven i små bitar. Finhacka baconet. Stek falukorv i en urtorkad stekpanna (det får inte finnas kvar några lökbitar som kan brännas vid). När korven börjar få färg krydda med svartpeppar och släng i baconet. Stek ihop tills baconet är genomstekt och falukorven fått bra stekyta.

5. Häll över lök, pizzakrydda och tomatpuré och rör runt någon minut. Smaka av.

6. Blanda makaroner och falukorv. Rör runt så att allt är jämt blandat.

7. Gör äggstanningen: vispa äggen lätt. Vispa ihop tillsammans med mjölk och vispgrädde.

8. Lägg i hälften av falukorven, jämna till och strö över knappt hälften av osten.

9. Häll över resterande mängd falukorv och häll över äggstanningen. Strö över osten och täck med aluminiumfolie (för att inte puddingen ska torka ut).

10. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen hårdnat. Ta bort aluminiumfolien och kör den i ytterligare 10 minuter, tills den fått fin färg (sätt ev på grillfunktionen på ugnen).
(recept från världensgodaste.com)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: