torsdag 2 februari 2017

Strimlad biff med grönsaker

Goddag gott folk. Är fortsatt sjukskriven för tumoperationen. Har inte sovit så många minuter inatt. Pratade med handkirurgen idag och fick veta att gipset ska bort om ett par veckor och sen får jag antingen en avtagbar skena eller så inget alls. Huuur skönt ska inte det bli? Längtar som en gris! I helgen åker vi till svärmor och svärfar och ska bo i husvagnen där. Det ryktas om hemmagjord palt på fredag och födelsedagsmiddag på lördag. Yay!

Älskar kinamat och den här blir inte alls dum. Ett säkert kort hos familjen Skogly.


Strimlad biff med grönsaker

4 port

500 g lövbiff
1 liten gul lök
250 g broccoli
2 morötter
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili
1 tsk muscovadosocker
3 tsk maizena
2 burkar bambuskott


Till servering:
sambal oelek och jasminris

1. Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. Lägg åt sidan.

2. Strimla löken och riv vitlöken. Fräs mjuk i olja.

3. Ansa broccolin och skär i små buketter. Skär morötterna i små stavar. Koka i grönsaksbuljong tills de mjuknat.

4. I med köttet, löken och grönsakerna i djup stekpanna och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker. Låt puttra i fem minuter.

5. I med bambuskott. Låt bli varmt.

6. Servera med ris och sambal om du vill ha den lite hotti hotti.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: