onsdag 15 mars 2017

Kiwipaj med karamellfyllning

Godmorgon kära läsare! Det är torsdag och solen skiner. Snön är på väg att tina bort, det kan bli en riktigt fin dag.

Svärmor bakade en paj från ett Allersrecept. Vilken tur att jag fick både smaka och att jag fick en bit med mig hem!


Kiwipaj med karamellfyllning

ca 10 bitar

Chokladmördeg:
125 g smör
0,5 dl farinsocker
2 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
250 g mascarponeost
1 dl karamelliserad mjölk

Garnering:
ca 8 kiwifrukter
2 msk aprikosmarmelad

Servering:
lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mördegen: Hacka snabbt samman alla ingredienser och tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kylskåpskallt i 30 minuter.

3. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Ta ut och låt kallna.

4. Fyllningen: Blanda mascarponeosten och den karamelliserade mjölken till en slät kräm. Bre ut krämen jämnt i det kalla pajskalet.

5. Skala och skiva kiwifrukterna och lägg dem jämnt över fyllningen. Ge aprikosmarmeladen ett snabbt uppkok och pensla den het över skivorna.

6. Lossa kakan från formen och servera med lite lättvispad grädde.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: