tisdag 28 mars 2017

Ryssröra i pitabröd

Ännu en vardagsklassiker hos oss som gillas av all i familjen. Köttfärssåsen drygas ut med vitkål och ris och räcker länge, speciellt om man även drygar ut den ännu en gång genom att stoppa den i pitabröd.


Ryssröra i pitabröd

ca 8 port

5 dl strimlad vitkål
4 port ris (kokt)
800 g köttfärs
2 dl grädde
3 köttbuljongtärningar
en skvätt soja
1 vitlöksklyfta
1-2 msk chilisås

Till servering:
pitabröd
sallad
riven ost
gurka
tomat
dressing

Koka riset. Strimla vitkålen och stek den mjuk i smör. Lägg kålen åt sidan.
Stek köttfärsen och i med vitlök, chilisås, köttbuljongtärning, soja och grädde. Låt puttra ihop. Slå i vitkålen och puttra vidare ca 5-10 minuter.
Blanda ner riset och låt bli varmt.
Servera i pitabröd med riven ost, sallad, gurka, tomat och valfri dressing.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Gott, fyllda pitabröd blir det hos oss också idag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ooo, spännande att få se vad ni fyller dem med!

      Radera