lördag 11 mars 2017

Smördegsinbakad lax med vitlöksostfyllning

Idag bjuder jag på en trevlig laxrätt som inte kräver alltför mycket av kocken.


Smördegsinbakad lax med vitlöksostfyllning

4 bitar laxfilé
1 rulle smördeg
1 ask färskost, vitlök och örter
örtsalt
svartpeppar
1 ägg, uppvispat
sesamfrön

1. Rulla ut smördegen och dela i fyra. Kavla ut något.

2. Bred ost i mitten av varje fyrkant.

3. Krydda laxen med örtsalt och peppar. Lägg i mitten av varje fyrkant.

4. Vik ihop smördegen. Pensla med ägg och strössla över sesamfrön.

5. Skjuts in i ugnen i 200 grader i 25 minuter. Servera med vitlökssås och ugnsrostade rotfrukter.

Vitlökssås
2 dl creme fracihe
2 msk majonnäs
1 msk fransk senap
1 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
persilja
salt och peppar




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Smördeg är så gott och just att fylla dem med godsaker är toppen.

    SvaraRadera